Het Grote Oscars-interview: Cate Blanchett

27/02/16 om 08:24 - Bijgewerkt om 09:31

Bron: Knack Focus

Knack Focus blikt vooruit op de Oscars met tal van grote kanshebbers. Vandaag: Cate Blanchett, genomineerd in de categorie beste actrice voor haar vertolking in Carol.

Stijlvol, intelligent en tijdloos klassiek: Cate Blanchett is het allemaal. Op visite bij de Australische diva die het met een dame doet in Todd Haynes' lesbische-liefdesdrama Carol. 'Welke lesbische scènes? Je bedoelt seksscènes. Lesbische seksscènes! Seks met lesbiennes!'

Veel films maakt Cate Blanchett de jongste jaren niet meer. Daarvoor heeft ze het te druk met haar vier kinderen en haar theatercarrière. Maar wanneer de 46-jarige Australische toch nog eens de tijd vindt om voor een camera te vertoeven, loont dat meestal dik de moeite. Sla er haar curriculum maar op na, en u zult verbaasd zijn hoeveel memorabele en compleet verschillende rollen ze inmiddels heeft neergezet. Want of ze nu een Engelse (Elizabeth) of een elfische (Lord of the Rings) aristocrate incarneert, opdraaft als boze stiefmoeder (Cinderella) of depressieve huisvrouw (Blue Jasmine), of in de huid van Katharine Hepburn (The Aviator) of Bob Dylan (I'm Not There) kruipt, het zit haar allemaal als gegoten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners