Het Grote Oscarinterview met Denis Villeneuve, maker van dé scififilm van 2016: 'Jammer dat het fictie is'

20/02/17 om 10:00 - Bijgewerkt om 14:01

Bron: Knack Focus

Sicario-regisseur Denis Villeneuve maakt op 26 februari kans op de Oscar voor beste regisseur, en zijn scififilm Arrival dingt naar de Academy Award voor beste film. Knack Focus had eind 2016 een close encounter met de begenadigde Canadees.

Hoe raak je aan de klap met buitenaardse bezoekers met zeven tentakels? Sicario-regisseur Denis Villeneuve vogelt het uit in Arrival. Een close encounter met de begenadigde Canadees.

Hij verkende het mijnenveld van het Midden-Oosten in het familiedrama Incendies (2010). Hij dook de kelders van pederasten binnen in de broeierige wraakthriller Prisoners (2013). Hij exploreerde het schizofrene brein van Jake Gyllenhaal in de mindtrip Enemy (2013). En in de flikkenfilm Sicario (2015) joeg hij op drugskartels langs de grens met Mexico. Maar the final frontier - de ruimte en alle vreemde levensvormen die daarin rondzwermen - had Denis Villeneuve, de 49-jarige Frans-Canadese regisseur wiens ster de jongste jaren in Hollywood omhoog is geschoten, nog niet verkend.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners