Gentse Studio Skoop toont de docu over Jean-Pierre 'Junior' Bauwens

26/10/12 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Bron: Knack Focus

De Gentse bioscoop Studio Skoop toont vanaf zaterdag 27 oktober de aangrijpende docu 'Junior', over de Gentse bokskampioen Jean-Pierre 'Junior' Bauwens die voor een betere toekomst voor zijn familie bokst.

De documentaire 'Junior' brengt het aangrijpend verhaal van de Gentenaar Jean-Pierre Junior Bauwens, 23 jaar, wereldkampioen boksen in de lichtgewicht klasse bij de jeugd. Hij is een jongen van weinig woorden die opgroeide in een bijzondere gezinssituatie. Vier van zijn zes broers en zussen lijden aan autisme. Jean-Pierre, de oudste, droomt ervan voor hen een groter huis bijeen te boksen. Maar dat is buiten de familiale drama's gerekend.

De prent van de beloftevolle regisseur Sien Versteyhe en producer Wouter Sap is geen boksfilm, maar toont de rauwe confrontatie van een liefdevol gezin met de harde werkelijkheid. De film kreeg tijdens het recente Internationaal Documentaire Festival Docville in Leuven een eervolle vermelding.

De bioscoop Studio Skoop in Gent toont de documentaire van zaterdag 27 tot woensdag 31 oktober, telkens om 17.30u. Daarna verhuist de docu naar Brussel, Leuven, Antwerpen, Hasselt en Gent. (DB)
Data
za 27 okt : Studio Skoop, Gent
woe 31 okt : Cinema Rits, Brussel
do 1 nov : Cinemazed, Leuven
za 3 nov : Cinema Zuid, Antwerpen
za 3 nov : Zebracinema, Hasselt
do 12 nov: Sphinx, Gent

Onze partners