Actuele Thema's »

Ook 'Hasta La Vista' maakt kans op European Film Award

dinsdag 11 september 2012 om 10u27

De film 'Hasta la vista' van de Belg Geoffrey Enthoven is toegevoegd aan de shortlist met films die in aanmerking komen voor de European Film Awards.

De cast van Hasta La Vista. © BELGA

Geoffrey Enthovens Hasta la vista is nu ook bij de 47 speelfilms die dit jaar in aanmerking komen voor de European Film Awards (EFA). Ook 'A perdre la raison' van Joachim Lafosse en Jacques Audiards 'De rouille et d'os', met Matthias Schoenaerts, staan op de shortlist.

De 47 titels op de shortlist worden deels bepaald door de EFA-leden van de 20 Europese landen met het grootste aantal aangesloten leden. Elk van deze landen plaatst rechtstreeks een film op de shortlist. Deze lijst wordt vervolgens aangevuld door een groep experts.

Tijdens de eerste stemronde bepalen de ongeveer 2.700 leden van de Academy de nominaties in de diverse categorieën, zoals Beste Film, Regisseur, Acteur, Actrice, Scenarist, Cinematografie, Montage, Muziek, enz. Op 3 november worden deze nominaties bekendgemaakt in Sevilla. In een tweede stemronde beslissen de leden vervolgens over de winnaars in elke categorie.

Hasta la vista maakt ook kans op de EFA People's Choice Award, waarvoor het brede publiek tot 31 oktober zijn stem kan uitbrengen.

De European Film Awards worden dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt. De allereerste keer gebeurde dat in november 1988 in Berlijn. Dit jaar vindt de ceremonie plaats op 1 december in Malta. (DB)

Knack Focus-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

janjanssens | 12 september 2012

Dit is echt een KUT film letterlijk en figuurlijk. Laag bij de grond en marginaal. Leer die knapen masturberen!!!!

Ongepast?

 

Reageer

Meeste reacties

 

Agenda