Film Fest Gent: 'L'Etrange couleur des larmes de ton corps'

11/10/13 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Bron: Knack Focus

De tweede speelfilm van de Brusselse regietandem Hélène Cantet en Bruno Forzani is experimentele cinema van de meest raadselachtige soort.

Stijlvolle hommage aan de Italiaanse giallo-thrillers uit de jaren '70 (denk aan Mario Bava en Dario Argento), van het koppel Brusselse filmmakers Hélène Cattet en Bruno Forzani. In de eerste scènes arriveert een keurige zakenman in onze hoofdstad. Bij zijn thuiskomst treft hij een verlaten appartement aan, dat vreemd genoeg van binnenuit werd gesloten. Aangezien er geen enkel spoor is van z'n vrouw, klampt de man ten einde raad enkele omringende bewoners aan. Alleen een oudje op de zevende etage lijkt meer te weten, waarna zijn zoektocht al gauw ontaardt in een nachtmerrie.

'L' Etrange couleur des larmes de ton corps' is experimentele cinema van de meest raadselachtige soort, met bizarre hersenspinsels, intense primaire kleuren, een portie bloot, inventieve zoomlens-effecten, extreem geweld en een dreigende soundtrack. Het tweetal drijft het naderhand wat ver, maar dat ze over een interessante visie en een flinke dosis lef beschikken valt niet te ontkennen. (*)

Dieter Vanden Bossche

Onze partners