Eerste blik op nieuw WOI-epos van Steven Spielberg

29/06/11 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

Bron: Knack Focus

De eerste trailer voor 'War Horse', het nieuwe oorlogsdrama van Steven Spielberg, is nu te bekijken op het internet. Het is zijn eerste langspeelfilm sinds 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'.

Eerste blik op nieuw WOI-epos van Steven Spielberg

© Dreamworks

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Morpurgo, dat ook al in een toneelversie op de planken kwam in Broadway. 'War Horse' speelt zich af in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog, en gaat over de vriendschap van een jongeman met een paard. De twee worden gescheiden, en het paard begint aan een reis doorheen het oorlogsgebied, om uiteindelijk in het 'No Man's Land' terecht te komen.

Spielberg wist een hele verzameling gelauwerde Britse acteurs te strikken voor zijn nieuwe film. Zo zien we onder meer Peter Mullan, David Thewlis en Benedict 'Sherlock Holmes' Cumberbatch in belangrijke rollen. De hoofdrol wordt vertolkt door nieuwkomer Jeremy Irvine.

Naar goeie gewoonte zijn zowat alle vaste Spielberg-medewerkers opnieuw van de partij. In de trailer horen we al nieuwe muziek van John Williams, en krijgen we prachtig camerawerk van Janusz Kamínski te zien. Het is op basis van de trailer wel duidelijk dat 'War Horse' opnieuw een echte grand cru moet worden, waarmee Spielberg een gooi zou kunnen doen naar een derde Oscar voor Beste regie. Die won hij al voor 'Schindler's List' en 'Saving Private Ryan'.

'War Horse' galoppeert rond Kerstmis de zalen in. (MD)

Lees meer over:

Onze partners