Een Vikingzoon en zijn draak

31/03/10 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

Bron: Knack Focus

DreamWorks Animation stelde de voorbije jaren wat teleur. Films als Over the Edge (2006), Bee Movie (2007), Kung Fu Panda (2008) en Monsters vs Aliens (2009) konden niet op tegen het geweld van Pixar. We hadden het niet verwacht, maar met How to Train your Dragon herpakken ze zich. Vanaf vandaag in de Belgische zalen.

Een Vikingzoon en zijn draak

How to Train Your Dragon ***

Van Dean DeBlois en Chris Sanders met Jay Baruchel, Craig Ferguson, Gerard Butler

Een weldoordachte moraal, adembenemende animatietrucs en een meeslepende emotionele dimensie: voor het eerst sinds de postmoderne pret van Shrek kan DreamWorks Animation nog eens wedijveren met de kwaliteit waar grote concurrent Pixar jaar in, jaar uit garant voor staat.

Het verhaal van een klungelige Vikingzoon die bevriend raakt met een door zijn dorpsgenoten als levensgevaarlijk beschouwde draak, doet denken aan de meest hartverwarmende 'boy and his animal'- sprookjes.

De sequenties waarin het onvanzelfsprekende duo door de lucht klieft, maken optimaal gebruik van het digitale 3D-procéde. En de 'misschien vallen je vijanden best mee'-levensles veegt de vloer aan met de oliedomme popcornboodschappen van voorgangers Bee Movie en Kung Fu Panda.

Steven Tuffin

Onze partners