Disney koopt rechten Indiana Jones-films

The Walt Disney Company heeft de rechten gekocht voor de distributie en marketing van de Indiana Jones-films. De geruchtenmolen over een vijfde Indiana Jones-film is bij deze in gang getrapt, maar Disney bevestigt het nieuws voorlopig nog niet.

De Indiana Jones-serie begon in 1981 met ‘Raiders of the Lost Ark’. Harrison Ford kroop toen in de huid van de heldhaftige archeoloog en speelde ook in de drie volgende Indiana Jones-films de hoofdrol. Steven Spielberg regisseerde de vier films en George Lucas lag aan de basis van het personage en de verhaallijn.

Hoewel Disney Lucasfilm al kocht in 2012 bleven de rechten voor de distributie van de films tot nu toe in het bezit van Paramount Pictures. Op zes december zouden Disney en Paramount een overeenkomst hebben afgesloten waardoor ook deze rechten worden overgedragen. De rechten van de Indiana Jones-attracties en -producten waren al eerder in handen van Disney.

Er wordt gespeculeerd dat Shia LaBeouf de hoofdrol zal spelen in een vijfde Indiana Jones-film. Hij werd in deel vier geïntroduceerd als Mutt Williams, de zoon van de archeoloog.

De volledige reeks over Indiana Jones leverde in totaal al bijna twee miljoen dollar op. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content