Deauville 2012 - Een stand van zaken

08/09/12 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:50

Bron: Knack Focus

Het Festival van de Amerikaanse Film in Deauville staat ook dit jaar garant voor een competitie vol indiefilms, avant-premières van Hollywoodproducties en hommages aan allerlei filmiconen.

Deauville 2012 - Een stand van zaken

© Belga

Bij deze een eerste greep uit het beste dat de revue passeerde in de Franse badstad. Robot and Frank

Kleinschalig futuristisch drama met 'Frost/Nixon'-klasbak Frank Langella als gepensioneerde geveltoerist die samen met zijn geavanceerde huishoudrobot opnieuw het criminele pad opgaat. Gevoelige acteerprestaties, subtiele speciale effecten en intrigerende plotwendingen: meer heb je soms niet nodig.

Killer Joe

Ondertussen al oudbakken in het festivalcircuit, maar genoeg gezeurd. William Friedkin heeft op zijn 77ste grotere ballen dan de gemiddelde Hollywoodbobo. Dit subliem stukje Southern Gothic over een onschuldig meisje, een zieke huurmoordenaar en een nog onschuldigere kippenbout zal je lang achtervolgen.

Blackbird (aka Deadfall)

De eerste Amerikaanse productie van 'Die Fälscher'-regisseur Stefan Ruzowitsky vist in dezelfde neo-noirvijver als 'Fargo' en 'A Simple Plan' maar wordt genekt door een geforceerde finale. Niettemin een aanraders voor genrefans. Zelden zag sneeuw er zo sprookjesachtig brutaal uit.

Steven Tuffin

Onze partners