De mashup fancompilatie van 'The Empire Strikes Back' is gelanceerd (video)

11/10/14 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Meer dan 480 clips van slechts 15 seconden werden aan elkaar geplakt en vormen samen de fancompilatie van 'Star Wars: The Empire Strikes Back'. Bekijk hier hoe toegewijde fans hun favoriete film vertaalden naar een doldwaze mashup.

De mashup fancompilatie van 'The Empire Strikes Back' is gelanceerd (video)

© .

Het project Star Wars Uncut heeft als doel remakes te maken van de drie originele Star Wars-films met behulp van creatieve fans. In 2009 startte Casey Pugh het project met 'A New Hope', wat in 2010 een Emmy voor 'Outstanding Creative Achievement in Interactive Media-Fiction' opleverde.

Via crowdsourcing wordt gevraagd aan fans van de Star Wars-franchise om hun eigen versie van de films te maken en ze op te sturen naar professionele juryleden, die vervolgens hun favoriete filmfragmenten kiezen om toe te voegen aan de mashup.

In The Empire Strikes Back Uncut zien we heel wat verschillende filmtechnieken passeren. Bovenal is de mashup een eerbetoon aan de iconische science fiction-prent. Duik hieronder in de compilatie van meer dan twee uur en laat je verbazen door de verbeeldingskracht van amateurfilmmakers. (LP)

Lees meer over:

Onze partners