De Filmfestivaltips van Dave Mestdach

12/10/10 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Bron: Knack Focus

De Knack Focus recensenten geven hun tips voor het Filmfestival van Gent (12 tot 23 oktober). Vandaag: Dave Mestdach.

Exit Through the Gift Shop
Subversieve guerillakunst of de ultieme sell out? 's Werelds beroemdste straatkunstenaar Banksy gidst u door de marges van de hedendaagse kunstscène, met de malle Franszoos Thierry Guetta oftewel Mister Brainwash in zijn kielzog.


Oil City Confidential
Punkrockers avant la lettre, pubrockers tegen wil en dank, dwarsliggers van nature. Voormalig Sex Pistols-propagandist Julien Temple schetst de vele ups en even talrijke downs van de Britse band Dr.Feelgood.

Mon Oncle
Geestig, kolderiek en heerlijk onaangepast. Maar ook: nostalgisch, strak en ultramodern. De zowel letterlijk als figuurlijk grote Jacques Tati op zijn best, in een audiovisuele sitcom waar nog geen spatje sleet op zit.

Cameraman: The Life and Work of Jack Cardiff
Documentairemaker Craig McCall, plus interviewees Martin Scorsese, Kirk Douglas en Charlton Heston, brengen hommage aan Jack Cardiff; de Britse cameratovenaar en Technicolorgigant achter klassiekers als Black Narcissus, The Red Shoes, The African Queen en The Vikings.

Rubber
Een telepathische autoband zaait dood en verderf in de Californische woestijn. Nobudgetthriller van Quentin Dupieux, beter bekend als electronicabricoleur Mr.Oizo, met het hoogste what the fuck-gehalte van het jaar.

Dave Mestdach

Onze partners