Chewbacca, Theon Greyjoy en de zevende Doctor Who komen naar FACTS in Gent

27/08/15 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

FACTS, de geekbeurs in Flanders Expo, kondigt de komst van een Wookie aan. Peter Mayhew, de acteur die Chewbacca vertolkt in de Star Warsfilms, is er de hele beurs bij. Ook enkele andere acteurs uit de scifiwereld maken hun opwachting.

Chewbacca, Theon Greyjoy en de zevende Doctor Who komen naar FACTS in Gent

Chewbacca en Han Solo © Star Wars

Mayhew vertolkte Chewbacca in de originele Star Warstrilogie (episode III, IV en V) en in Episode VI: Revenge of the Sith, de meest recente film uit de franchise. Ook voor Episode VII: The Force Awakens, de nieuwe Star Wars die in december uitkomt, kruipt de 71-jarige acteur in de huid van het harige personage.

Eerder maakte FACTS, een conventie die anime, scifi en comics verenigt, al enkele bijzondere gasten bekend. Zo zal Christopher Lloyd aanwezig zijn, die Dr. Emmet Brown vertolkt in Back to the Future. Ook Alfie Allen, Theon Greyjoy in Game of Thrones, is van de partij voor een handtekening en een babbel. Voor de fans van Doctor Who is het dan weer uitkijken naar Sylvester McCoy, de 'zevende Doctor'. Hij vertolkte het iconische personage van 1987 tot 1989 en in 1996.

FACTS vindt plaats op 26 en 27 september in Flanders Expo in Gent. Meer info vind je op de site van FACTS.(JVL)

Lees meer over:

Onze partners