Bollywoodprent die werd gedraaid in Brugge breekt potten in Amerika

29/12/14 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Multiculturaliteit ten top: de Indische komedie Peekay speelt zich deels af in Brugge en verhaalt over twee jonge mensen wiens liefde gedwarsboomd wordt door hun achtergrond. In Amerika is het de meest winstgevende buitenlandse film van 2014.

Bollywoodprent die werd gedraaid in Brugge breekt potten in Amerika

Peekay © .

PK is de eerste Bollywoodproductie die in België is gedraaid. De pittoreske Brugse binnenstad overtuigde het productieteam van de Indische regisseur Rajkumar Hirani van zijn charme en komt prominent in beeld in de film.

De bekende Bollywoodacteurs Aamir Khan, Anushka Sharma en Sushant Singh Rajput vertolken de hoofdrollen in de prent over een alien die op aarde landt, maar de afstandsbediening van zijn ruimteschip kwijtgeraakt, en een filmstudente die verliefd wordt op iemand van een andere achtergrond. Humor, romantiek en tragedie vloeien samen in de muzikale Indische prent.

De film is de meest winstgevende buitenlandse film in de zalen van Noord-Amerika dit jaar. De Bollywoodprent steekt de Mexicaanse film Cantiflas naar de kroon, die tot vorige week de titelhouder was van meest lucratieve buitenlandse film in de Amerikaanse bioscoop. (LP)

Lees meer over:

Onze partners