Ben Affleck voltooit script van nieuwe Batman-film

31/03/16 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:12

Enkele weken na de release van Batman v Superman: Dawn of Justice blijkt dat filmmaker en acteur Ben Affleck een script klaar heeft voor een soloproject omtrent de gevlederde superheld. Veel details over de productie zijn nog niet bekend vermits Warner Bros. nog geen groen licht heeft gegeven.

Ben Affleck voltooit script van nieuwe Batman-film

© gf

Het nieuws dat Ben Affleck samen met Geoff Johns - Chief Entertainment Officer bij DC Comics - aan een soloproject rond Batman werkt, dateert al van Comic Con 2015. Sindsdien werden vele fans in het ongewisse gelaten, tot vorige week. Affleck maakte in een statement bekend dat de productie van het project in volle gang was. Nu blijkt dat het script van de productie volledig klaar is.

Patrick Whitesell, co-CEO van Affleck's talentenbedrijf William Morris Endeavor, meldde het volgende aan The Hollywood Reporter: 'Affleck heeft nog twee contracten lopen als Batman voor Justice League: Part One en Justice League: Part Two', aldus Whitesell. 'Verder ligt er nog een script omtrent een Batman-soloproject op tafel dat hij heeft geschreven. Dat is nog steeds een optie.' Warner Bros. heeft momenteel nog niet toegezegd op de productie ervan.

Afstand van trilogie

Tijdens een interview met Yahoo! Movies vorige week verduidelijkte Affleck dat hij nog liever even afwacht met de productie aangezien de trilogie van Christopher Nolan nog vers in het geheugen ligt. 'Ik wil niet zomaar een nieuwe Batman-film maken vlak na de films van Christopher Nolan en Christian Bale', zei Affleck. 'Ik zou graag nog wat afstand willen.'

Een release van het soloproject zit er misschien niet meteen aan te komen. Toch zullen we Affleck komende jaren nog ettelijke keren in de huid zien kruipen van de superheld. Zo staan de twee Justice League-films en een bescheiden verschijning in Suicide Squad nog op de planning. Mogelijk zitten vele fans daar niet op te wachten na de gemengde recensies van Batman v Superman: Dawn of Justice.

Affleck kon alleszins niet lachen met de commentaren op de film, zo blijkt uit onderstaand fragment.

(JG)

Onze partners