Belgische 'Four Roses' naar Filmfestival van Toronto

16/08/10 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:16

Bron: Knack Focus

De Belgische no-budgetfilm 'Four Roses' van Kris De Meester werd geselecteerd voor het Toronto Independent Film Festival, het underground broertje van het Toronto Film Festival.

Belgische 'Four Roses' naar Filmfestival van Toronto

'Four Roses', een Engelstalige film van Vlaamse makelij, die zonder enig budget werd gedraaid op 4 dagen tijd, is geselecteerd voor het Toronto Independent Filmfestival. De film speelt zich af tijdens een zwoele nacht in een hotel aan de rand van een industriële stad en vertelt de verhalen van twaalf personages die allemaal op hun eigen manier de tijd doden.

Regisseur en scenarist van dienst is Kris De Meester. De hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Mieke Daneels, Felipe Mafasoli en Brad Moore.

De film die oorspronkelijk startte als experiment wordt door de vakpers bejubeld als de Vlaamse Jim Jarmush. Die eretitel zou hij te danken hebben aan zijn mooie zwart-witfotografie, tragikomische sfeer en provocatieve stijl. Niet voor niets dus werd 'Four Roses' gelauwerd voor beste buitenlandse dramafilm op het Atlanta Underground Film Festival en won hij beste no-budget film op de independentsectie van het Filmfestival van Cannes. Verder was hij ook te zien in Parijs, Los Angeles, Chennai, Tucson, Amsterdam en binnenkort in Strasbourg.

In eigen land bleef de film echter onder de radar wegens een gebrek aan subsidie. Op 4 augustus kwam daar verandering in toen hij werd uitgebracht in de Gentse Studio Skoop, de Antwerpse Cartoon's en de Actor's Studio te Brussel. De film gaat nu met succes zijn derde week in.

Ook de trailer is naar onze bescheiden mening een sfeervol kunstwerkje. Of wat denkt u?

Officiele website van de film: FourRosesMovie.com

Andreas Ilegems

Onze partners