Belgische film 'The Land of the Enlightened' bekroond in Rusland

20/06/16 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Bron: Belga

Pieter-Jan De Pue's debuut The Land of the Enlightened is zondagavond bekroond met twee prijzen op het Tarkovsky Festival in Rusland. De hybride documentaire won er niet enkel de Publieksprijs, maar mocht ook de Professional Achievement Award mee naar huis nemen. De Pue nam beide prijzen persoonlijk in ontvangst tijdens de prijsuitreiking, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Belgische film 'The Land of the Enlightened' bekroond in Rusland

© /

De jury van het Tarkovsky Festival loofde in zijn rapport de manier waarop de expertise van De Pue als fotograaf ook doorschijnt in zijn regiedebuut en kende hem daarvoor de Professional Achievement Award toe. Ook het publiek wist de crossover tussen fictie en documentaire over Afghaanse kinderen te smaken, waardoor de film ook de Publieksprijs van het festival in ontvangst mocht nemen.

Na zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival eind januari werd de film ook al bekroond met de Prijs voor Beste Fotografie en hij won tijdens Documenta Madrid de Speciale Juryprijs voor zijn 'absolute cinematografische vakmanschap'. Daarnaast werd The Land of the Enlightened ook bekroond met de Artistic Vision Award op DocAviv, het Internationaal Documentairefestival van Tel Aviv.

The Land of the Enlightened is een productie van Savage Film. (Belga)

Onze partners