België boven op Karlovy Vary Filmfestival

16/06/10 om 13:18 - Bijgewerkt om 13:18

Bron: Knack Focus

Het belangrijkste Oost-Europese filmfestival schenkt tijdens z'n 45e editie speciale aandacht aan de Belgische film. In het Belgische programma zitten acht Belgische film, mét oog voor het communautair evenwicht.

België boven op Karlovy Vary Filmfestival

Het 45e Internationale Filmfestival van Karlovy Vary zet dit jaar de Belgische film in de schijnwerpers. Het belangrijkste Oost-Europese filmfestival toont zich een kenner van de Belgische problemen, want de acht geselecteerde films voor deze Focus on Belgian Film zijn evenwichtig verdeeld over Noord en Zuid. De Helaasheid der Dingen (Felix Van Groeningen), Lost Persons Area (Caroline Strubbe), My Queen Karo (Dorothée Van den Berghe) en Man zkt. Vrouw (Miel Van Hoogenbemt) zijn de vier Vlaamse afgevaardigden. Voor Wallonië worden Mr. Nobody (Jaco van Doormael), Calvaire (Fabrice Du Welz), Élève libre (Joachim Lafosse) en L'Iceberg (Dominique Abel) naar Tsjechië gestuurd.

De Tsjechen kiezen naar eigen zeggen voor 'uitzonderlijke films die de diversiteit van de Belgische cinema weerspiegelen' en kijken vooral uit naar de vertoning van Mr. Nobody. Het festival van Karlovy Vary loopt van 2 tot 10 juli. Meer info op de site.

Jan Walraven

Onze partners