Amy Winehouse, 10 jaar na 'Black to Black': 'Niemand heeft naar haar geluisterd. Jij niet, ik niet, niemand.'

27/10/16 om 10:00 - Bijgewerkt om 11:15

Bron: Knack Focus

Vandaag is haar tweede en laatste studioplaat Back to Black precies tien jaar oud, en het was afgelopen zomer vijf jaar geleden dat Amy Winehouse stierf. Knack Focus sprak met Asif Kapadia, de man die Amy's songs als schatkaart gebruikte voor zijn hartverscheurende documentaire Amy.

Heeft iemand ooit zo mooi 'no, no, no' gezongen als Amy Winehouse, ruim vijf jaar geleden dood aangetroffen tussen drie lege flessen wodka? Denk niet dat u de onfortuinlijke chanteuse kent voor u Amy gezien hebt, de hartverscheurende documentaire die Asif Kapadia over haar draaide. 'Toen hij de film bekeken had, zei mijn agent dat hij zich schuldig voelde. Goed zo.'

London girl gezegend met een fabelachtige soulstem scoort wereldhits met Back to Black en Rehab, weet met al dat geld en de plotse roem geen raad, valt voor de verkeerde vent, weigert iets te doen aan haar verslavingen, sterft te jong, geeft zo luie journalisten en bloggers de kans uit hun nek te kletsen over muzikanten die niet ouder worden dan 27 en wordt in de charts opgevolgd door Adèle. Daar is alles over Amy Winehouse toch mee gezegd? No, no nooo!
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners