Adele mogelijk te zien in volgende film van Xavier Dolan

12/11/15 om 14:42 - Bijgewerkt om 14:46

Volgens de virtuele geruchten overweegt filmregisseur Xavier Dolan, die de clip bij de jongste single van Adele regisseerde, om de Britse zangeres een grote cameo te laten doen in zijn nieuwe film 'The Death and Life of John F. Donovan'. Adele zélf is alvast vragende partij.

Adele mogelijk te zien in volgende film van Xavier Dolan

Xavier Dolan en Adele op de set van 'Hello' © Shayne Laverdière

Na Franstalige successen als Mommy en J'ai tué ma mère - die het zeer goed deden in Cannes -, plant het Frans-Canadese wonderkind Xavier Dolan een eerste Engelstalige film: The Death and Life of John F. Donovan.

De film zal gaan over een Amerikaanse filmster, wiens carrière verwoest wordt nadat uitlekt dat hij briefcontact heeft met een elfjarige acteur. De cast bestaat voorlopig uit Jessica Chastain ('The Help', 'Zero Dark Thirty'), Kit Harington (Jon Snow uit 'Game of Thrones'), Kathy Bates en Susan Sarandon. Nu komt daar mogelijk nog een vijfde naam bij: volgens de filmwebsite Screen Daily zou niemand minder dan de Britse zangers Adele de cast vervoegen.

Dat Dolan en Adele een goede match zijn, wisten we al. De videoclip die Dolan voor Adele's nieuwe single Hello maakte, breekt heel wat records. De clip werd 27,7 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur en stoot daarmee Taylor Swifts Bad Blood van de eerste plaats.

Het lijkt erop dat Adele sindsdien de smaak van het acteren helemaal te pakken heeft. 'Ik zal hier waarschijnlijk kritiek op krijgen, maar ik heb na die clip met Xavier beseft dat ik wil acteren', zei ze in een interview met Screen Daily. 'Ik zou graag in één van zijn films spelen, absoluut.'

Het is nog niet zeker of Xavier Dolan haar wensen zal inwilligen, maar we weten wél al met zekerheid dat één van haar nummers onderdeel zal uitmaken van de soundtrack van zijn nieuwe film. (EVH)

Lees meer over:

Onze partners