1 op 4 Republikeinen vindt '12 Years a Slave' geen terechte Oscarwinnaar

12/03/14 om 19:18 - Bijgewerkt om 19:18

Bron: Knack Focus

Slechts 15 procent van de Republikeinse partij in Amerika vindt dat '12 Years a Slave' dit jaar verdiend een Oscar kreeg voor Beste Film. Meer dan de helft van de Democratische partij vindt dat de film wel terecht de filmprijs won.

Uit een onderzoek van Public Policy Polling blijkt dat de Republikeinen liever een andere film de Oscar in de wacht zagen slepen. Het resultaat van de enquête, die uitgevoerd werd op 1.152 mensen, vertelt dat 23 procent van de partij het niet eens in met deze Oscarwinnaar. Slechts 10 procent van de Democraten hebben diezelfde mening over '12 Years a Slave'.

Slavernij

Regisseur Steve McQueen kon met zijn film drie Oscars in de wacht slepen: Beste Film, Beste Scenario gebaseerd op bestaand werk en Beste Vrouwelijk Bijrol. Dat de film verkozen werd tot Beste Film, was geen grote verrassing. Vooral het politieke thema over de Amerikaanse slavernij grijpt veel mensen aan. Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) is een vrije zwarte man die met zijn gezin in New York woont, maar ontvoerd wordt en twaalf jaar als slaaf moet werken. (FL)

Lees meer over:

Onze partners