Mind The Book: 5 aanraders voor het literatuurfeest in Vooruit

Voor zijn vierde editie keert Mind The Book terug naar de Vooruit in Gent, vanwaar het vier dagen lang met een rist schrijvers de wereld pogen te overschouwen. Vijf namen die u alvast mag aanvinken in uw programma.

Voor zijn vierde editie – van 20 tot en met 23 februari – keert het boekenfestival Mind The Book terug naar de Vooruit in Gent, vanwaar het vier dagen lang met een rist schrijvers de wereld pogen te overschouwen. Vijf namen die u alvast mag aanvinken in uw programma.

Freedom of Speech: Snowden en Pussy Riot
Luke Harding is een journalist van The Guardian, voormalig Ruslandcorrespondent en hij brengt binnenkort The Snowden Files uit; Masha Gessen schreef een kritische biografie over Poetin en interviewde leden van Pussy Riot voor Het woord als wapen. U merkt: genoeg aanleiding voor een gesprek over klokkenluiders, overheidsspionage en vrije meningsuiting.

Some Use for Your Broken Clay Pots
In samenwerking met een rist academische specialisten ontwierp kunstenaar Christophe Meierhans een fictieve toekomstige samenleving – de ostracratie – en probeert u als kandidaat voor de volgende verkiezingen van zijn nieuwe politieke systeem te overtuigen. Politieke sciencefiction, verpakt als performance.

Noreena Hertz
‘Een van de meest vooraanstaande jonge denkers wereldwijd’, aldus The Observer over Noreena Hertz, het soort slimme mens waar Bill Clinton, Bono en Tony Blair al eens hun oor bij te luisteren legden. Knack-journalist Joël De Ceulaer hoort haar uit over Deze beslissing verandert je leven, een zelfhulpboek dat waarschuwt tegen zelfhulpboeken.

The Future Show
‘Zodra ik dit zeg, zullen jullie beginnen te klappen.’ Deborah Pearson begint met de laatste woorden van haar voorstelling en koppelt er een voorspelling aan. De Brits-Canadese theatermaakster neemt haar eigen toekomst onder de loep, van de afloop van haar performance tot het einde van haar leven – een verhaal dat ze voor elke voorstelling herschrijft.

Midas Dekkers
Omdat het niet altijd de grote dingen des levens moeten zijn, is er ook: kak. Na rood haar, bestialiteit en de dood neemt bioloog en tegendraad Midas Dekkers in De kleine verlossing een volgend taboe onder handen: de lust van het ontlasten. Schijterij, stront en kaka, benaderd vanuit de taalkunde, het milieu, de biologie, de geschiedenis en de kunsten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content