Kinky & Cosy van Nix zwaaien met vredesvlag op nieuwe Brusselse stripmuur

23/06/16 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:07

Kinky & Cosy, de zotte tweeling van cartoonist Nix schitteren voortaan ook op het stripparcours van de stad Brussel. De twee zusjes maken de gevel van de Socialistische Mutualiteit in de Bogaardenstraat onveilig. De muur werd ingehuldigd in het bijzijn van tekenaar Nix en schepen Ans Persoons (sp.a), bevoegd voor het stripparcours.

Op de stripmuur zie je de twee "enfants terribles" van Nix al zwaaiend met hun geknutselde vredesvlag de kamer omtoveren tot een puinhoop. Ze betogen voor vrede op een slagveld van frieten, spruiten en geuze, typische Belgische producten.

Bijtend & subtiel

Met een ironische toets weerspiegelt de tekening het eeuwenoude adagium "Als je vrede wil, bereid je dan voor op oorlog". "Het is een tekening die mij bijzonder aanspreekt en ik ben fier dat de nieuwe muur tot ons stripparcours behoort", zegt Persoons. "Nix' humor is bijtend, maar tegelijk ook subtiel. Zeker vandaag, in tijden van terreurdreiging en vluchtelingen die de oorlogsgruwel in hun land ontvluchten, doet het mij extra plezier om een groot vredesteken op een Brussels muur te zien prijken."

Anti-taglaag

De stripmuur heeft bijna 20.000 euro gekost. Drie artiesten van het schilderscollectief Urbana hadden 4 weken nodig om de tekening aan te brengen op de muur. Volgende week, als de verf is opgedroogd, wordt het fresco voorzien van een anti-taglaag. (Belga/LP)

Onze partners