Download: een Lanoye, gratis!

In niet meer dan twintig minuten hebt u tegenwoordig een Tom Lanoye uit. Download hier gratis het hoorspel ‘een slagerszoon met een brilletje’ !

U hoeft tegenwoordig al uw zetel niet meer uit als u de dringende tot zelfs dwingende behoefte voelt nog eens een Tom Lanoye te lezen. Uzelf voorzien van uw dagelijkse portie literatuur doet u gewoon hier.

Het Geluidshuis gaf 2 jaar geleden het – nu gratis te downloaden – hoorspel als verjaardagscadeau aan de toen net vijftig geworden Tom Lanoye. Vlaamse roemruchtige personen, van wie de stemmen te horen zijn in het audiobestand brachten op deze manier hulde aan de man met de bril, die zichzelf in 1985 met het boek ‘een slagerszoon met een brilletje’ regelrecht de bekendheid in katapulteerde en zich manifesteerde als één van Vlaanderens bekendste literatuurschrijvers.

In ‘een slagerszoon met een brilletje’ schreef Tom Lanoye over de dagen die aan zijn eigen geboorte voorafgingen.

Enkele dagen voor Tom het levenslicht zou zien kreeg zijn moeder in een droom onverwacht bezoek van Jean-Baptiste Lanoye, voorvader van de Lanoye familie. Die zou al te graag zien dat alle Lanoye zonen in vaders voetsporen treden, en zich keihard op de slagersbranche storten.

Maar moeder Lanoye wilde dat Tom zijn eigen ding zou doen…

In het stukje audio hoort u de stemmen van onder andere Tom Van Dyck, Hugo Matthijssen, Koen De Graeve, Els Dottermans en vele andere prominenten uit de wondere wereld van de Vlaamse literatuur en theaterkunsten Ook Guy Mortier en zoon Jens vertolken in het stuk hun hilarische zelf. De regie is van Stef De Paepe.

Het hoorspel kunt u hier gratis downloaden.

1. Eens op de website, aanmelden als nieuwe klant.

2. ‘Koop’ De Slagerszoon Met Een Brilletje, gooi die ‘in winkelwagen’ en klik vervolgens op ‘afrekenen’.

3. Kies bij de betaling voor optie ‘gratis product’

4. Download en luister.

Voor meer audiodelicatessen kunt u terecht op de website van Het Geluidshuis. Let wel op, het hoorspel gratis downloaden kan slechts tot 8 april.

Elisah Vandaele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content