Bewakers in de bres voor Banksy

21/10/13 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Bron: Knack Focus

In New York worden bewakers ingeschakeld om te voorkomen dat de kunstwerken van Banksy beschadigd worden. De Britse street art kunstenaar 'resideert' de hele maand oktober in de straten van de Big Apple.

De beroemde Brit, van wie de echte identiteit een mysterie blijft, "resideert" sinds de hele maand oktober in de straten van New York. Iedere dag wordt op het internet de locatie van een nieuw werk onthuld. Liefhebbers haasten zich vervolgens ter plaatse, maar de werken worden ook snel beschadigd.

Banksy hing onlangs twee doeken onder de oude spoorweg van de High Line in de wijk Chelsea, op de hoek van de 24th Street en 10th Avenue. De dag nadien hing er een geel politielint voor de doeken, en twee bewakers lieten nieuwsgierigen maar mondjesmaat tot bij de kunstwerken. Een bewaker zei dat hekken de locatie vanaf middernacht zullen afschermen. Volgens hem besliste de eigenaar van een constructie in aanbouw ernaast tot de maatregelen, om schade te vermijden.

In Williamsburg (Brooklyn) schakelde de eigenaar van een gebouw dat Banksy gedecoreerd had eveneens bewakers in, vanwege de menigte toeschouwers en het risico op incidenten. Het kunstwerk dat er onthuld werd, werd snel overklad. Een schare fans belaagde de "tagger" en probeerde de schade vervolgens te herstellen, zei Cara Tabachnick aan New York magazine. (Belga)

Onze partners