10 'Harlem Shake'-video's

21/02/13 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:45

Bron: Knack Focus

'Harlem Shake', de oorworm van Baauer, is op nummer 1 binnengekomen in de Billboard Hot 100. Reden genoeg voor een lijstje met een kleine selectie uit het grote aanbod 'Harlem Shake'-video's.

10 'Harlem Shake'-video's

'Harlem Shake', de oorworm van Baauer, is op nummer 1 binnengekomen in de Billboard Hot 100. De internethit dankt dat succes aan de toevoeging van Youtube-gegevens - lees: het aantal afgespeelde videoclips - bij de samenstelling van de Amerikaanse hitlijsten.

Voor ons een reden om een nieuw lijstje samen te stellen met een kleine selectie uit het grote aanbod Harlem Shake-video's. Soldaten, topvoetballers, wasmachines... Niets of niemand ontsnapt aan de 'Harlem Shake'-hype.

Het Origineel



De mannen van The Sunny Coast State dansen op een nummer van Baauer, maar hadden waarschijnlijk nooit durven dromen dat zij hiermee de grootste hype sinds Gangnam Style op gang brachten.

Het Noorse Leger



Het filmpje wordt enorm populair en iedereen begint het te imiteren, zelfs het Noorse leger. Let ook op de iets te enthousiaste soldaat rechts die uit het raam valt.

Manchester City



Wat doen topvoetballers die tijd op overschot hebben? Dansen bijvoorbeeld. Het filmpje werd gemonteerd na de overstap van enfant terrible Mario Balotelli naar AC Milan.

Antwerpen



Zot van A Harlem Shake, dat zijn ze in Antwerpen. Het volledige Astridplein staat te springen.

Leeuwarden


Van je buren moet je het hebben. Hetzelfde concept als in Antwerpen, alleen professioneler, groter en beter.
Televisiejournaal



De hype wordt opgepikt door verschillende nieuwsredacties en slaagt over op de doorgaans bloedernstige nieuwsankers. We zien het Jan Becaus niet overdoen.

Naakte Vrouwen



Waarom Harlem Shaken mét kleren, als het ook zónder kan? Simpele ideeën zijn vaak de beste...


Muziekconcert



Een tip voor Regi: als de handjes niet meer omhoog willen, doe de Harlem Shake.


De Wasmachine



Iedereen gelijk voor de wet, dat geldt ook wasmachines. De Harlem Shake discrimineert niet.

Azealia Banks



Banks doet iets waar niemand anders in slaagt. Ze maakt van de Harlem Shake een goed nummer. (XVdL)

Onze partners